Cursussen

cursus-werk-van-cursist3
Saskia van Dijk als docent
cursus-werk-van-cursist1-
Erica Tazelaar, acrylverf
cursus-werk-van-cursist2-
Esther Verhoek, houtskool

Tekenen of schilderen met of zonder voorbeeld

Streven naar gelijkenis met, of naar abstractie van het voorbeeld.

Door experimenteren met kleur, penselen en kwasten, plamuurmes, houtskool, krijt e.d. ontstaat structuur en een persoonlijk handschrift in een op zichzelf staand beeld. Dit vraagt om een reactie, in hetzelfde beeld of in een volgend.
Die uitdaging, dat onderzoek, om de creativiteit te prikkelen, daar hou ik mij graag mee bezig. Tegelijkertijd geef ik de noodzakelijke kennis mee van het materiaal en kleurenleer. De basis is erg belangrijk, met basiskennis kun je verder met experimenteren gebaseerd op kennis en niet van toevalligheden.

Gevorderden begeleid ik graag verder met hun zoektocht naar een eigen beeldtaal en identiteit.

Door de individuele manier van lesgeven zal je grenzen gaan verleggen binnen het tekenen en schilderen door zo dicht mogelijk bij jezelf te komen in de verbeelding, ideevorming, ontwikkeling en uitvoering van je plannen.

Eind mei begin juni organiseer ik elk jaar een workshop gemengde techniek in de buitenlucht.

 

Leslocaties:
Dinsdagochtend 09.30 – 12.00 uur (Tekenen) Atelier Sint Lucas, Helmerstraat 144, Den Haag
Dinsdagavond 19.30 – 22.00 uur Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag
Woensdagavond 19.30 – 22.00 uur Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag
Donderdagmiddag 13.30 – 16.00 uur Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag
Donderdagavond 19.30 – 22.00 uur ZUID57, Zuidlarenstraat 57, Den Haag

 

Cursus schilderen

Hoe geef je op papier weer wat voor je neus staat? Gezichtsbedrog, wetten, je hebt er allemaal mee te maken op het moment dat je gaat tekenen en schilderen.

Je hoeft alleen niet alles weer te geven wat je ziet: vereenvoudigen, en zo met een eigen uitdrukking een eigen beeld creëren. Ik help je met het “filteren”, met het begin van de kleurenleer, de compositie, dieptewerking enz.

Eenmaal in bezit van deze vaardigheden kun je je verder verdiepen, zodat je je kunt richten op je schildertoets, kleurbeheer, compositie, materiaal, en eigen verbeelding.

 

Cursus tekenen

“Kijken, kijken, kijken”

Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren, en zo met een eigen uitdrukking een eigen beeld te creëren.

In de cursus worden de basiselementen van het tekenen behandeld: compositie, dieptewerking, licht-donker contrasten, verhoudingen.

Eenmaal in bezit van deze vaardigheden kun je je verdiepen, zodat je je kunt richten op je handschrift, arceringen, experiment en het materiaal, de vier elementen waar de nadruk op ligt binnen deze cursus.

In de cursus werk je met houtskool, potlood, Oost Indische inkt en eventueel met kleurpotlood of pastelkrijt. Zo kun je ontdekken welk materiaal bij je past en waar je sterke punten liggen.

Bij goed weer kunnen we in het voorjaar ook buiten tekenen.

 

Prijzen:

  • 10 lessen (per blok)  €255.-
  • Jaarcursus (30 lessen)  €765.-
  • Atelier Sint Lucas (dinsdagmorgen)  €100.- per maand

 

Voor vragen over cursussen kunt u mij benaderen via het formulier op de contactpagina, of direct aanmelden via onderstaande link.

Aanmelden voor een cursus »

Lees de algemene voorwaarden »